Herinrichting woonkamer en tuinkamer Familie Van Melis

VOOR

De opdracht was enerzijds een herinrichting van de woonkamer. Het probleem in de woonkamer was dat de ruimte niet optimaal benut werd en dat de tv verkeerd stond. Daardoor moesten de gordijnen altijd dicht om tv te kunnen kijken. Daarnaast was het de wens van de bewoners om de niet efficiënte en ongezellige ‘rookruimte’ buiten bij de woonkamer te betrekken.

ONTWERP

De zithoek is naar het midden van de woonkamer verplaatst. De open haard is hierbij betrokken en we hebben de tv een ander plekje gegeven. Buiten zijn de buitenmuren gesloopt en is er een grote veranda aangebouwd met dicht glas. De bestaande buitenmuren zijn gestuct, zodat ze binnenmuren lijken.

NA

Doordat de zithoek verplaatst is, is er ruimte ontstaan in de woonkamer voor een grotere bank. De kamer oogt veel ruimtelijker en is strak, maar toch gezellig. De buitenruimte is helemaal verbouwd tot een prachtige tuinkamer, die volop uitnodigt om van de mooie tuin te genieten. Deze wordt dan ook heel vaak gebruikt. Het hele resultaat is een super ruimte waar buiten en binnen naadloos in elkaar overlopen.


 Previous Next