Herinrichting woonboerderij Familie van Uden, Mariahout (lopend project)

VOOR

De vraag is om de gedateerde inrichting van de woning helemaal te herzien. De muren tussen kamer en keuken moeten zoveel mogelijk weggehaald worden. Daarbij moet wel de draagconstructie intact blijven. Ook wil de klant een werkruimte inrichten met eventueel een eigen ingang.

ONTWERP

Tussen het zitgedeelte en de keuken wordt de muur onderbroken door drie ramen, om de ruimte open te houden met een vrij zicht. In het keukengedeelte is er ruimte voor een verlaagd plafond voor de draagconstructie, de afzuigkap en de lichtspotjes. De grote open haard, het plafond en de gordijnkoven worden verwijderd en vervangen door een gezellig zitgedeelte rondom de nieuwe, strakke open haard. De oude balk geeft het toch nog een gezellig woonboerderij gevoel.

In de buitenmuur worden tuindeuren gemonteerd, zodat er vanuit het huis meer contact is met de schitterende tuin. Er komt een grote tafel voor het hele gezin, van waaruit zij een mooi zicht hebben door de nieuwe tuindeuren naar buiten. Ook vanuit het werkeiland in de keuken kan het gezin nu lekker naar buiten kijken.

De voordeur betrekken we bij de nieuwe werkruimte met een doorgang naar de trap en het achterste gedeelte van het woonhuis. In de werkruimte is plaats voor een groot bureau, een kleine spreektafel en veel kastruimte.

Dit is nog een project in wording.


 Previous Next